Benzincső, figyelmeztetés mindenkinek!

A következő cikket az aleko levelezőlistáról ollóztam:

Sziasztok!

Néhány hete eltörött a kipufogom a katalizátor után (igen érdekes hangja volt), megbeszéltem a szerelövel hogy még meg lehet hegeszteni. Felemelte a kocsit a hegesztéshez, és ameddig elökészült alá kukkantottam én is. Majd szörnyülködve láttam hogy a benzin tank és az fémcsö között lévö gumi benzinsö katasztrófális állapotban volt. Sajnos akkor nem tudtam kicserélni, hisz erre nem voltunk felkészülve, igy ezt nekem kellett otthon kicserélnem. Bár elég csunyán néz ki, de szerencsére nem volt annyira megtörve, hogy az már szivárogjon. Kell hozzá egy kb. 20 cm hosszú, 6 mm belsö átméröjü gumicső, két bilincsel.

Javaslom mindenkinek, hogy ellenörizze, mivel a kipufogó csö baromi közel van, és ha ne adj isten szivárog abból még tüz is lehet, ami nem valami jó dolog ilyen közel a tankhoz!
Ellenörizni nagyon könnyü, fel sem kell emelni, a kocsit. Elöre kell döntenni a hátsó ülléseket, elöre hajtani a szönyeget, és a hangszigetelö réteget, és ott ahol a benzin szintméröhöz futnak a kábelek, ezt a fedelet kell leemelni (3 csavar tartja a fedelet). A fedél leemelése után láthatóvá vállik a benzin (gázolaj) szint mérö egység csatlakozói, és a gumicsö.
Ekkor már megítélhetö hogy szükséges-e a csere. Bár szerintem, mivel egyforma korúak az autóink mindenkinek javaslom az azonnali cserét.
És akkor egy fénykép a csőről:

Bocs az elkészült javitásról mem készült fotó, mivel otthon nincs sem emelö, vagy akna. igy bizony alá kellett bujnom a kocsi bal hátsó kerekénél. Mivel nagyon szük volt a hely örültem hogy el tudtam végezni a cserét, fényképezni már nem volt lelki eröm!

(szerkesztő: Nagyon szépen köszönjük Tibinek ezt a fontos felhívását, én magam is rohantam csövet cserélni. Az enyém is hasonlóan nézett ki, de szerencsére ezek dupla falú benzincsövek, nekem csak a külső réteg volt csak elrepedezve, de ez nem mentség! Így már nekem is alkalmam nyílt képek készíteni, éltem is lehetőséggel, egy ilyen remek cikk megérdemli!
Köszönjük Tibi!)

Üdv: Tibi

VisszaLap tetejére