Kalaptartó zsinór project by Tibi

Elö történet: Egyik hideg téli reggelen, egy az egyben eltörött a gumi szalag. Probáltam ragasztgatni pillanat ragasztóval, de ez csak idöleges volt.

Tehát végleges, massziv megoldást kellett keresnem. De olyan ami bontható kötést biztosit, hogyha kell ki tudjam használni az auto méretes csomagterét, hátsó üllések döntésével is.

Zsák utca: Vettem a méterárú boltban fonott zsinort, de ez nem vált be! Bár használni tudtam, a régi rögzitési ponttal (müa. gombok). De lecsukás közben állandóan félre ment, kilogott az ajtó alól. örökké igazgatnom kellet, különösen szélben. Ugyanakkor vékony volt, nem mertem nagyon terhelni, mert féltem attól, hogy elszakad. Optikailag is csunya volt, mivel csomózással rögzittem a végpontokhoz, igy ez sem tettszet. - ugyhogy ezt nem javaslom senkinek :)

Végsö megoldás ami esztétikus is - szerintem:
Mivel én bördiszmüves vagyok, és ilyen cégnél dolgozom, ebben az irányban keresgéltem. Találtam a cégnél pár (sajnos arany szinü) ugynevezett hidat. Kerestem mellé müanyag karabinert és hevedert (2 cm széles).

Vágtam kellö hosszú hevedert kb 80 cm, az egyik végét leéggettem azért hogy a szálak ne fussanak tovább, vissza hajtva be füztem a karabinert, és varrással rögzittem. Az ajtóra a két-két lyukat furtam az eredeti rögzitési furat mellé (sajnos a régi furatot nem tudtam felhasznáni :( ) és ide rögzittettem popszeggel a hidat. Ebbe kapaszkodik bele a karabiner:

A kalaptartót a kivánt szintre emelve levágtam a hevedert, és ezt szintén leégettem öngyujtó lánggal. Ezt a véget rögzittettem csavarral,felhasználva a kalatartó eredeti lyukakat ugy, hogy a heveder a csomagtartó felé hajlik:

Megjegyzés: fontos hogy igy rögzüljön a heveder, mert ugy a csukodás folyamán belecsuszik a csomagtartóba, és nem arra amerre szeretne. Iletve láttok egy diszitö (céges jelü) gombot ez takarja a csavart - optikai tuning! A kész, müködö remekmü igy néz ki:

Remélem tetszett,

Üdv, Tibi

VisszaLap tetejére